Κλείσιμο

Ένοχος και για τις 30 κατηγορίες ο βομβιστής της Βοστώνης Τσαρνάεφ

Ένοχος και για τις 30 κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε κρίθηκε από το σώμα ενόρκων στις ΗΠΑ ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ένας από τους δράστες των επιθέσεων που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013.

Δεκαεπτά από τις κατηγορίες επισείουν έως και τη θανατική ποινή. Ο Τσαρνάεφ βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος είτε με την εσχάτη των ποινών είτε με ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Η ποινή του 21χρονου πλέον Τσαρνάεφ θα ανακοινωθεί στις 13 Απριλίου.

Ο νεαρός ήταν παρών στο δικαστήριο κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας. Κοιτούσε σιωπηλά το έδαφος. Στην αίθουσα βρίσκονταν επίσης πολλοί επιζήσαντες της επίθεσης.

Οι δικηγόροι του Τσαρνάεφ ουδέποτε αμφισβήτησαν τη συμμετοχή του πελάτη τους στις επιθέσεις, όμως υποστήριξαν πως εγκέφαλος πίσω από το τρομοκρατικό σχέδιο ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, Ταμερλάν, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών κατά το πολυήμερο ανθρωποκυνηγητό που ακολούθησε την επίθεση.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 264 τραυματίστηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, η οποία λογίζεται ως η χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr