Ένοχος, και πάλι, για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ολμέρτ

Ένοχος για μια ακόμη υπόθεση διαφθοράς κρίθηκε σήμερα Δευτέρα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ.

Ο κ. Ολμέρτ, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε 6ετή κάθειρξη για μια άλλη υπόθεση χρηματισμού, κρίθηκε ένοχος για την αποδοχή φακέλων γεμάτων με μετρητά που του έδινε ο αμερικανός επιχειρηματίας Μόρις Ταλάνσκι.

Ως αντάλλαγμα, ο κ. Ολμέρτ έκανε διάφορες πολιτικές χάρες στον Ταλάνσκι, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε στην Εφορία τουλάχιστον 153.950 δολάρια που του «δώρισε» ο επιχειρηματίας. Οι δωροδοκίες έλαβαν χώρα πριν αναλάβει την πρωθυπουργία, όταν υπηρετούσε αρχικά ως δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Ο 69χρονος πλέον Ολμέρτ είχε αρχικά αθωωθεί για τις πιο σοβαρές κατηγορίες της υπόθεσης, όμως στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπος με νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έδωσε στις εισαγγελικές Αρχές η πρώην γραμματέας και προσωπική βοηθός του, Σούλα Ζάκεν, στοιχεία που οδήγησαν στη δεύτερη δίκη.

Στην κατάθεσή της, η κ. Ζάκεν αποκάλυψε ηχογραφημένες συνομιλίες όπου ο κ. Ολμέρ ακούγεται να μιλά για «μαύρες» παραλαβές χρημάτων. Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός ακούγεται να ζητά από την κ. Ζάκεν να μην καταθέσει στην πρώτη δίκη εναντίον του.

Η ποινή για τη νέα καταδίκη αναμένεται να ανακοινωθεί στις 5 Μαΐου.

Οι δικηγόροι του κ. Ολμέρτ αναμένεται να ασκήσουν έφεση κατά της νέας καταδίκης, όπως άλλωστε έχουν εφεσιβάλει και την ξέχωρη καταδίκη σε 6ετή κάθειρξη, η οποία βρίσκεται πλέον ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου του Ισραήλ.
Πηγή: skai.gr