Κύπρος: Συναντήσεις Άιντα με Αναστασιάδη και Έρογλου (tweet)

Με χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, συνεχίζει σήμερα, Τρίτη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για τo κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντα, τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα, ο κ. Άιντα, έχει σε λίγο συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και στις 11.30π.μ με τον κ. Έρογλου.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ο Νορβηγός διπλωμάτης είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της τ/κ διαπραγματευτικής ομάδας στη νεκρή ζώνη και σήμερα στις 15.30 θα έχει συνάντηση και με την ε/κ διαπραγματευτική ομάδα.



"Είναι καλό, που βρίσκομαι πίσω στην Κύπρο. Εργάζομαι με την ομάδα μου, προετοιμαζόμενος για τις συναντήσεις με τους δύο ηγέτες" έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφία μαζί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ και τους άλλους συνεργάτες του, στα γραφεία της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, στην προαγγελία ότι η τουρκική ΝAVTEX δεν θα ανανεωθεί προχώρησε ο λεγόμενος ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί. Όπως είπε η NAVTEX λήγει στις 6 Απριλίου και δεδομένου ότι το πλοίο Saipem 10 χιλιάδες θα αποσυρθεί τρεις μήνες για έλεγχο, η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε έκδοση νέας οδηγίας.

Ο Οζντίλ Ναμί απείλησε πως αν επαναρχίσουν οι έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τότε η τουρκική πλευρά θα αναγκαστεί να δώσει την κατάλληλη απάντηση, κατά την έκφραση του.
Πηγή: skai.gr