Το NATO πρέπει να προετοιμασθεί για ρωσική επίθεση, προειδοποιεί στρατηγός του

Το NATO πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μιας μεγάλης ρωσικής επίθεσης, με συμβατικές δυνάμεις, με στόχο εδάφη που ανήκουν σε κράτη-μέλη της Συμμαχίας, δήλωσε ο υποδιοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη, βρετανός στρατηγός σερ Άντριαν Μπράντσο.

«Η Ρωσία μπορεί να πιστεύει πως οι μεγάλου μεγέθους συμβατικές δυνάμεις που μπορεί να συγκροτήσει γρήγορα θα μπορούν, μελλοντικά, να χρησιμοποιηθούν όχι μόνον για εκφοβισμό και εκβιασμό, αλλά για την κατάληψη εδαφών του NATO», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σερ Άντριαν Μπράντσο, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση think-tank στο Λονδίνο.

Σε μια τέτοια περίπτωση ανοιχτής εισβολής, συνέχισε, η Μόσχα θα μπορούσε να απειλήσει τη Συμμαχία με περαιτέρω κλιμάκωση και κατ’ αυτόν τον τρόπο να παγιώσει τον έλεγχό της στα προσαρτημένα εδάφη. «Αυτό [...] ήταν φυσικά μια κλασσική Σοβιετική τακτική», συμπλήρωσε.

Ο βρετανός στρατηγός τόνισε πως οι διαφαινόμενες βλέψεις της Ρωσίας στην ανατολική Ευρώπη θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν μια «σαφής υπαρξιακή απειλή για όλη μας την ύπαρξη», προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο να εισέλθουμε σε μια εποχή «διαρκούς ανταγωνισμού με τη Ρωσία».

Πρόκειται για μια από τις σκληρότερες ομιλίες ανώτατου αξιωματικού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εν μέσω της εξελισσόμενης ουκρανικής κρίσης.
Πηγή: skai.gr