Έφηβες από την Αυστρία ήθελαν να προσφέρουν τους εαυτούς τους σε μαχητές του ΙΚ

Αυστριακοί αξιωματούχοι, οι οποίοι πρόσφατα συνέλαβαν πολλά άτομα που πιστεύεται ότι επιστράτευαν μαχητές και συγκέντρωναν χρήματα για το Ισλαμικό Κράτος, αποκάλυψαν ότι δυο έφηβες προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα για να παντρευτούν μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης...

Η αστυνομία πιστεύει ότι η νεότερη από τα κορίτσια, ηλικίας 16 ετών, η οποία είναι τσετσενικής καταγωγής, είχε πείσει τη φίλη της, ηλικίας 17 ετών, Βοσνιακής καταγωγής, να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ, και στο πλαίσιο αυτό κατόρθωσαν να φύγουν από την Αυστρία, και τελικά συνελήφθησαν σε έλεγχο ρουτίνας στη Ρουμανία.



Οι ρουμανικές αρχές αντελήφθησαν ότι τα κορίτσια ήταν καθ’ οδόν προς τη Συρία να ενταχθούν στο ΙΚ, και τα έστειλαν πίσω στα σπίτια τους στην επαρχία του Σάλτσμπουργκ της Άνω Αυστρίας, όπου ανακρίνονται από την αυστριακή αστυνομία.

Οι αυστριακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι μετά από παρακολούθηση των συνομιλιών των κοριτσιών έμαθαν ότι είχαν αποφασίσει να προσφέρουν τον εαυτούς τους ως «συζύγους» για μαχητές του ΙΚ.

Τα δυο κορίτσια από την Αυστρία, είναι μόνο το τελευταίο περιστατικό σε μια σειρά νέων γυναικών που φιλοδοξούσαν να ενταχθούν στους κόλπους των ισλαμιστών τρομοκρατών, ειδικά στο ΙΚ.
Πηγή: skai.gr