Κλείσιμο

Η Μόσχα χαιρετίζει την απόφαση της Ουάσιγκτον να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Αβάνα

Την απόφαση των ΗΠΑ να εξομαλύνει τις σχέσεις τους με την Κούβα χαιρέτισε η ρωσική κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ. Ο ρώσος αξιωματούχος άφησε παράλληλα αιχμές για τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον έναντι της Μόσχας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Ριαμπκόφ επισήμανε ότι η απόφαση αυτή που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα νωρίτερα σήμερα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η Μόσχα θα παρακολουθεί στενά την όλη διαδικασία.

«Αντιμετωπίζουμε θετικά τη σημερινή ανακοίνωση», τόνισε ο Ριαμπκόφ. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν πιστεύουμε ότι η επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος οποιαδήποτε χώρας έχει νόμιμη βάση και νομικό έρεισμα» πρόσθεσε με νόημα.

Tην απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε και το Βερολίνο, δια του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ κάνοντας λόγο για «μία πολύ καλή είδηση σε μια περίοδο γεμάτη διενέξεις».

«Οι Κουβανοί πρέπει να επωφεληθούν από τις καλύτερες σχέσεις με τις ΗΠΑ και με την Ευρώπη» κατέληξε η ανακοίνωση του Στάινμαγερ.
Πηγή: skai.gr