Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η ετυμηγορία στη δίκη Μουμπάρακ

Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η απόφαση στη δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται πως διέταξε τη δολοφονία αντικαθεστωτικών διαδηλωτών κατά την το 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του, έπειτα από 30 χρόνια στην εξουσία.

Προτού διακόψει την ακροαματική διαδικασία, ο δικαστής είπε πως ο ίδιος και η ομάδα της κατηγορούσας Αρχής δεν έχουν τελειώσει την αναθεώρηση όλων των στοιχείων στην υπόθεση, η οποία αριθμεί 160.000 σελίδες.

Ο κ. Μουμπάρακ, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Άντλι και έξι άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ασφαλείας κατηγορούνται ότι διέταξαν τη δολοφονία περισσότερων από 800 διαδηλωτών προκαλώντας το χάος και δημιουργώντας ένα κενό ασφαλείας κατά την εξέγερση που διήρκεσε 18 ημέρες.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκδίκαση της επίμαχης υπόθεσης. Στην πρώτη δίκη, ο κ. Μουμπάρακ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όμως η απόφαση αποσύρθηκε για τεχνικούς λόγους.

Ο 86χρονος Μουμπάρακ εκτίει ήδη ποινή 3ετούς φυλάκισης για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.

Τον Αύγουστο, αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε τη μεταφορά του πρώην προέδρου σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, όπου και παραμένει κρατούμενος, λόγω προβλημάτων υγείας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο/Γερμανικό Πρακτορείο