Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καλιφόρνια μετά το σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πολιτεία της Καλιφόρνια, με εντολή του κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν, έπειτα από τον σεισμό 6,1 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (μεσημέρι ώρα Ελλάδος) την ευρύτερη περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Μπράουν σημειώνει τις ζημιές που έχουν υποστεί υποδομές της περιοχής, όπως δίκτυα ηλεκτροδότησης, με 69.000 κατοίκους να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα έχουν καταγραφεί βλάβες δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, ενώ οδικοί άξονες έχουν κλείσει.

Το πλήγμα του Εγκέλαδου προκάλεσε τον τραυματισμό Τουλάχιστον 87 ανθρώπων, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τρεις σοβαρά τραυματίες βρίσκεται και ένα παιδί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, καταγράφηκαν αρκετές πυρκαγιές, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις θεωρήθηκαν σοβαρές, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε λυόμενες κατοικίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στην ανακοίνωσή του, ο κυβερνήτης αναφέρεται και σε πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει ή ενδέχεται να ξεσπάσουν λόγω του σεισμού.

Το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών ήταν δύσκολο λόγω βλαβών σε αγωγούς του νερού.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν η πόλη της Νάπα, όπου οι Αρχές έκαναν γνωστό πως έχουν καταγραφεί διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, στο δίκτυο υδροδότησης, ενώ έχουν καταγραφεί και ζημιές σε ιστορικά κτίρια και σε ιδιοκτησίες.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο από το 1989.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ