Ιράν: Καταρρίψαμε ισραηλινό drone κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Νατάνζ

Την κατάρριψη ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους που φέρεται να επιχειρούσε να προσεγγίσει τον πυρηνικό σταθμό του Νατάνζ ανακοίνωσε το Ιράν, όπως μεταδίδει το κρατικό ιρανικλο πρακτορείο ISNA.

«Το κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Σιωνιστικού καθεστώτος καταρρίφθηκε από πύραυλο [...] Προσπαθούσε να πλησιάσει την πυρηνική ζώνη του Νατάνζ», ανακοίνωσαν χαρακτηριστικά, στον επίσημο ιστότοπό τους, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Στην ανακοίνωση δεν αποσαφηνίζεται το πότε έγινε η κατάρριψη, ή το πώς η Φρουρά γνωρίζει ότι πρόκειται για ισραηλινό σκάφος.

Ο σταθμός του Νατάνζ θεωρείται η μεγαλύτερη εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου που διαθέτει το Ιράν. όπου βρίσκονται εγκατεστημένες 16.000 συσκευές φυγοκέντρησης. Περίπου 3.000 συσκευές βρίσκονται στην εγκατάσταση του Φορντό, η οποία βρίσκεται κάτω από ένα βουνό και είναι δύσκολο να καταστραφεί.

«Αυτή η ενέργεια δείχνει για μια ακόμη φορά τον τυχοδιωκτισμό του σιωνιστικού καθεστώτος [...], οι Φρουροί της Επανάστασης και οι άλλες ένοπλες δυνάμεις επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σ' αυτή την ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Τελ Αβίβ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτεθεί στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς υποψηάζεται πως το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα συνιστά μία συγκαλυμμένη απόπειρα παραγωγής πυρηνικών όπλων, που θα συνιστούσαν υπαρξιακή απειλή για το Ισραήλ.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που η Τεχεράνη και η διεθνής κοινότητα προσπαθούν να βρουν μία μόνιμη λύση για τη ρύθμιση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ