Στάινμαγιερ: Οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία θα έχουν κόστος

Οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία θα έχουν κόστος προειδοποιεί ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στον απόηχο και του ρωσικού εμπάργκο σε ελληνικά φρούτα.

«Η Μόσχα μπορεί να επιβάλει αντίποινα... Ως εκ τούτου, κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται από το γεγονός ότι οι κυρώσεις θα έχουν κόστος» ανέφερε χαρακτηριστικά

Σχολιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα κράτη της ΕΕ «έχουν διαφορετικά επίπεδα συνεργασίας με τη Ρωσία», τα οποία και καθορίζουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία και με διαφορετικούς τρόπους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ επιμένει σε συνεχείς συνομιλίες με τη Ρωσία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

«Η εμπιστοσύνη μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας αναμφίβολα υπονομεύεται σοβαρά», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.  «Χωρίς τη συνεργασία με τη Μόσχα είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση της Ουκρανίας», είπε.

Η συντριβή του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην περιοχή Ντόνετσκ της Ουκρανίας στις 17 Ιουλίου έχει αλλάξει δραματικά την κατάσταση, πρόσθεσε ο Στάινμάγιερ. «Αλλά η οργή και η αγανάκτηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν το τελευταίο λόγο στην εξωτερική πολιτική» υπογράμμισε.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ