Εντοπίστηκε ένα από μαύρα κουτιά του μοιραίου αλγερινού αεροσκάφους, 118 οι νεκροί

Ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Air Algerie που συνετρίβη την Πέμπτη εντόπισαν οι γάλλοι στρατιώτες που έχουν αναλάβει τη φρούρηση του σημείου της συντριβής στο βόρειο Μαλί, τη στιγμή που ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναθεώρησε προς τα πάνω, σε 118, τον αριθμό των νεκρών από την τραγωδία.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό που δημοσιοποίησε το Παρίσι, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται 54 γάλλοι πολίτες. Ο αριθμός των νεκρών γάλλων είχε αρχικά τοποθετηθεί στους 51, αλλά ανακαλύφθηκε πως ακόμα τρεις επιβαίνοντες είχαν διπλή υπηκοότητα.

Περισσότεροι από 200 γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, αναμένοντας ομάδα γάλλων εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα φτάσουν στην περιοχή το Σάββατο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Το «μαύρο κουτί» θα μεταφερθεί στην πόλη του Γκάο, έδρα της γαλλικής δύναμης στο βόρειο Μαλί, όπου μεταφέρονται για αναγνώριση και οι σοροί των θυμάτων.

Η κυρίαρχη υπόθεση είναι πως το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω κακοκαιρίας, όμως οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν ακόμα αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στην τραγωδία, από τις λίστες επιβατών αποκαλύφθηκε πως ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν στη συντριβή του αεροσκάφους.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και 10 μέλη της ίδιας γαλλικής οικογένειας, από τους παππούδες έως και τα εγγόνια.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών προκάλεσε η «μαύρη εβδομάδα» στην αεροπορική μετακίνηση με 462 νεκρούς σε τρία διαφορετικά δυστυχήματα.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Και παρά τα γεγονότα των τελευταίων επτά ημερών, οι αερομεταφορές είναι ασφαλείς» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ