Έξι παίχτες της Σαχτάρ αρνούνται να επιστρέψουν στο Ντόνετσκ

Έξι παίχτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαχτάρ του Ντόνετσκ αρνούνται να επιστρέψουν στην Ουκρανία για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς εκτυλίσσονται μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών για τον έλεγχο της πόλης.

Πέντε Βραζιλιάνοι παίχτες και ένας Αργεντινός συνάδελφός τους αποφάσισαν να παραμείνουν στη Γαλλία μετά από φιλικό αγώνα της Σαχτάρ με τη Λυόν το Σάββατο. Οι παίχτες αρχικά είχαν χαρακτηρισθεί ως αγνοούμενοι, όμως τελικά τη Δευτέρα ο σύλλογος ανακοίνωσε πως αρνήθηκαν να επιστέψουν στην ανατολική Ουκρανία.

Σε γραπτή δήλωσή του στον ιστότοπο της ομάδας, ο πρόεδρος της Σαχτάρ, δισεκατομμυριούχος Ρινάτ Αχμέτοφ, προειδοποίησε τους έξι ποδοσφαιριστές πως θα υποστούν συνέπειες σε περίπτωση που δεν επιστρέψουν στο Ντόνετσκ, καθώς η κίνησή τους θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ρήτρες αποζημίωσης ύψους «δεκάδων εκατομμυρίων» για την ομάδα.

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο του Νόνετσκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, καθώς οι τακτικές δυνάμεις φαίνεται πως κλιμακώνουν την προσπάθεια κατάληψης της πόλης, η οποία αποτελεί προπύργιο των ρωσόφιλων αυτονομιστών.

Η ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έχει ακόμα αποφασίσει το πού θα δίνει η Σαχτάρ τους εντός έδρας αγώνες της.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ