Αναστασιάδης: Δε θα επιτρέψουμε τη μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου

"Η έγνοια μου και η αγωνία μου είναι να μην επιτρέψουμε τη μόνιμη διχοτόμηση της Κύπρου" τόνισε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την 40η επέτειο από την τουρκική εισβολή, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση αυτής της τραγωδίας.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, φτάνει να το κατανοήσει και η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία, για να υπάρξει μια λύση από την οποία όλοι θα κερδίσουν. Επισήμανε πως “είναι εφικτή μια λύση που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων χωρίς να αναιρεί αυτά των Τουρκοκυπρίων”.

Αναφερόμενος στα οφέλη από τη λύση του Κυπριακού, ο πρόεδρος της Κύπρου είπε πως “με λυμένο το Κυπριακό θα υπάρξουν μεγαλύτερες ευκαιρίες στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου και θα δημιουργηθούν συνθήκες συμφιλίωσης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας”.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, “η λύση θα βοηθήσει στην εμπέδωση του αισθήματος σταθερότητας και θα συμβάλει στην προσέγγιση σημαντικών επενδύσεων προς όφελος του συνόλου των νόμιμων κατοίκων της χώρας”.
Πηγή: skai.gr