Πάνω από 100 οι νεκροί στη Γάζα, έτοιμη να μεσολαβήσει η Ουάσιγκτον

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των επιδρομών της ισραηλινής Αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Ακόμα 675 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί λόγω των βομβαρδισμών, σύμφωνα με απολογισμό των παλαιστινιακών υπηρεσιών Υγείας.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιθέσεις εναντίον «τρομοκρατικών» στόχων στη Λωρίδα, με μαχητές της οργάνωσης Χαμάς να απαντούν εκτοξεύοντας περισσότερες από 500 ρουκέτες προς τα ισραηλινά εδάφη.

Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα διεμήνυσε στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό της αιματοχυσίας, καλώντας παράλληλα τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Ορατοί παραμένουν όμως οι κίνδυνοι διάχυσης της κρίσης, καθώς νωρίτερα την Παρασκευή δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το έδαφος του Λιβάνου με στόχο το Ισραήλ. Το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε πως θεωρεί τη λιβανική κυβέρνηση υπεύθυνη.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, με τις ένοπλες δυνάμεις να έχουν καλέσει στα όπλα 30.000 εφέδρους, από το όριο των 40.000 που έχει επιτρέψει το υπουργικό συμβούλιο.

Μιλώντας στο CNN, ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε πως οι μονάδες του στρατού έχουν ήδη αναπτυχθεί στις θέσεις τους και είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο.

«Είμαστε έτοιμοι να μπούμε, εάν πρέπει να μπούμε», σχολίασε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ