Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν συμφωνήθηκε κάτι την Κυριακή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου αύριο Δευτέρα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο κ. Πούτιν αλλά και οι Μέρκελ και Ολάντ ζήτησαν από το Κίεβο την περαιτέρω παράταση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολή «για μία μακρά περίοδο».
Η κατάπαυση του πυρός είναι προγραμματισμένο να εκπνεύσει στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος).
Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι θα της επιβάλει νέες κυρώσεις σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ορατή πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες έως τη Δευτέρα.
Μεταξύ άλλων, η Ε.Ε. ζητά από τη Μόσχα και τους αυτονομιστές την παράδοση συνοριακών σημείων ελέγχου που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι αντάρτες και τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίβλεψης μίας μακροπρόθεσμης εκεχειρίας, προκειμένου να τεθεί τέλος στις εχθροπραξίες.
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες ουκρανοί εθελοντές μαχητές διαδήλωσαν την Κυριακή έξω από τον προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση της εκεχειρίας με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές κάλεσαν τον πρόεδρο Ποροσένκο να τερματίσει την εκεχειρία και να κηρύξει στρατιωτικό νόμο.
Πάντως σήμερα, παρά την ισχύ της εκεχειρίας, ξέσπασαν νέες συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ, προπυργίου των αυτονομιστών στην ανατολική επαρχία του Ντόνετσκ.
Η ουκρανική Εθνοφρουρά ανέφερε ότι αντάρτες χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και εκτόξευσαν βλήματα όλμου εναντίον ενός φυλακίου ελέγχου κοντά στο Σλαβιάνσκ. Ανακοίνωσε επίσης ότι «δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού».
Πάντως, εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης ότι 5 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες σε επιθέσεις των ανταρτών που παραβίασαν την εκεχειρία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.