Ουκρανία: Κατάρριψη μαχητικού και ελικοπτέρου στο Ντόνετσκ αναφέρουν οι αυτονομιστές

Σκληρές συγκρούσεις μαίνονται αυτή την ώρα στην Ανατολική Ουκρανία. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην περιοχή του Ντόνετσκ ανατολικά της Ουκρανίας, κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 και ένα ουκρανικό πολεμικό ελικόπτερο, και κατέστρεψαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) υποστήριξε την Τρίτη ο δήμαρχος του Ντόνετσκ Βιατισλάβ Πονομάρεφ.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν συγκεντρώσει τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκινούμενους όλμους και πυροβόλα κοντά στην πόλη του Σλαβιάνσκ δήλωσε από την πλευρά της η Στέλλα Χορόσεβα, η εκπρόσωπος του δημάρχου της πόλης.

Στο Λουχάνσκ, όπου σφοδρές μάχες μαίνονταν τη Δευτέρα, οι συνοριακοί φρουροί δήλωσαν ότι η κατάσταση παραμένει ήρεμη αλλά ότι οι αντάρτες συνεχίζουν να περικυκλώνουν τις εγκαταστάσεις τους, προκαλώνοντας φόβους για μια νέα έφοδο.

"Μια ενεργή φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης είναι σε εξέλιξη γύρω από το Σλαβιάνσκ", έγραψε ο Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook. "Ο ειρηνικός λαός του Σλαβιάνσκ, του Κραματόρσκ, του Κράσνι Λιμάν καλείται να αποφύγει να θέσει σε οποιοδήποτε κίνδυνο τη ζωή του, να μείνει στο σπίτι και να μην πλησιάζει σε σημεία όπου συγκεντρώνονται τρομοκράτες".

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι "σφοδρότατες ανταλλαγές πυρών" σημειώθηκαν στην περιοχή Σεμενίβκα ύστερα από επίθεση αυτονομιστών με εκτοξευτήρα πυραύλων εναντίον αρμάτων του ουκρανικού στρατού. Πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν οδοφράγματα των ανταρτών.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ