Νιγηρία: Εννέα νεκροί σε επίθεση ενόπλων της Μπόκο Χαράμ εναντίον εκκλησίας

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας εκκλησίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας σήμερα και σκότωσαν εννέα πολίτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του χωριού Ατανγκάρα, που βρίσκεται στους λόφους Γκουόζα, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν. Η περιοχή αυτή θεωρείται πλέον το σημαντικότερο προπύργιο της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από όπου οι μαχητές της εξορμούν σχεδόν σε καθημερινή βάση εντείνοντας την εκστρατεία βίας και σκοτώνοντας δεκάδες αμάχους.

«Ενώ είχε ξεκινήσει η λειτουργία ακούσαμε πυροβολισμούς και όλοι άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν, κάποιοι βγήκαν από τα παράθυρα και έτρεξαν στο δάσος» είπε η Μάτα Γιοχάνα, μια κάτοικος του χωριού για τις συνθήκες της επίθεσης η οποία έγινε την Κυριακή και σύμφωνα με την αστυνομία στοίχισε τη ζωή σε εννιά ανθρώπους. «Περισσότεροι από 10 εξ αυτών επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και σε ένα αυτοκίνητο», είπε , προσθέτοντας ότι κάποιοι ντόπιοι ακολούθησαν τους επιτιθέμενους, σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς και αιχμαλωτίζοντας τρεις.

Εξάλλου ο στρατός της Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι συνελήφθη ένας ύποπτος που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σκότωσε 18 ανθρώπους –σύμφωνα με τον οριστικό απολογισμό των αρχών–, οι οποίοι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση που έγινε στην πόλη Καμπάνγκ της πολιτείας Ανταμάουα, ένα ακόμη προπύργιο των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

Οι πολιτείες στο βορρά της Νιγηρίας
έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νιγηρίας εκτελούν επιχειρήσεις εκεί με στόχο να διαλύσουν το δίκτυο της Μπόκο Χαράμ.

Η οργάνωση εξακολουθεί να κρατά ομήρους τα 219 από τα κορίτσια που απήγαγαν μαχητές της από ένα σχολείο την 14 Απριλίου.
Πηγή: skai.gr