Bρετανία: Κέρδισε οπαδούς η επιθετική εκστρατεία του Φάρατζ

Η επιθετική προεκλογική εκστρατεία, που διεξάγει ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά της Ευρώπης, αλλά και των αντιπάλων του, έχει κερδίσει οπαδούς.

Σήμερα Πέμπτη οι Βρετανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες των ευρωεκλογών, ενώ παράλληλα, διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών συμβουλίων σε 161 δήμους της Αγγλίας και 11 της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων ενόψει των Ευρωεκλογών δίνει ένα έστω μικρό προβάδισμα στο UKIP του Φάρατζ. Η τελευταία δημοσκόπηση πριν από τις εκλογές (της YοuGov για την εφημερίδα Sun) έφερε το UKIP και τους Εργατικούς της αντιπολίτευσης του Εντ Μίλιμπαντ ισόπαλους με 27%, τους Τόρις του πρωθυπουργού Κάμερον στο 23% και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες του αναπληρωτή πρωθυπουργού Νικ Κλεγκ στο 10%.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο ηγέτης του UKIP όσο και άλλα στελέχη του κόμματος έχουν δώσει το τελευταίο διάστημα πολλές αφορμές για να χαρακτηριστούν ακόμη και «ρατσιστές», βασιζόμενοι σε μια αντιμεταναστευτική πλατφόρμα, ο κ. Φάρατζ έχει καταφέρει να αποσπάσει ψηφοφόρους από όλα τα μεγάλα κόμματα, κυρίως από τους Συντηρητικούς.

Η ανακοίνωση
των αποτελεσμάτων θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη. Στην περίπτωση της Βρετανίας δε διεξάγονται exit poll.

Σημειώνεται ότι στις κάλπες για τις ευρωεκλογές προσέρχονται σήμερα επίσης οι Κροάτες και οι Ολλανδοί.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, Θανάσης Γκαβός