Ιράκ: Στους 28 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις σε προεκλογικές συγκεντρώσεις

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα σε προεκλογική συγκέντρωση ενός σιιτικού κόμματος στο Ιράκ, μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα αυτή.

Η σιιτική οργάνωση Ασάιμπ Αλ Χακ (Συνασπισμός των Δικαίων) παρουσίαζε τους υποψηφίους της για τις εκλογές της 30ής Απριλίου σε μια συγκέντρωση στην ανατολική Βαγδάτη. Τρεις βόμβες εξερράγησαν, η μία μετά την άλλη, καθώς ο κόσμος αποχωρούσε, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την περιοχή.

Αρχικά εξερράγη μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά στην κεντρική πύλη του χώρου όπου διεξαγόταν η συγκέντρωση, ακολούθησε η έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και, μετά από λίγα λεπτά, σημειώθηκε μια τρίτη έκρηξη.

Ένας λογαριασμός στο Twitter που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε —οργάνωση που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα— εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίθεση, χωρίς να αναλαμβάνει ευθέως την ευθύνη για αυτήν. "Ένας ιππότης του κράτους των ισλαμιστών ιπποτών πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά στην εξέδρα του Ασάιμπ ενώ εκείνοι είχαν παραταχθεί (...) σκοτώνοντας δεκάδες, μεταξύ των οποίων και τους επικεφαλής".
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ