Σε 234 ανέρχονται οι μαθήτριες που έχουν απαχθεί στη Νιγηρία, καταγγέλλουν οι γονείς

Στα 234 ανέρχονται τα κορίτσια που απήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων σε σχολείο της ταραχώδους βορειοανατολικής πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας, όπως κατήγγειλαν τη Δευτέρα οι γονείς των θυμάτων.

Ο ισχυρισμός των γονέων έρχεται σε σύγκρουση με προγενέστερους απολογισμούς που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι τοπικές Αρχές, όπου γίνεται λόγος για 77 ή 85 αγνοούμενα κορίτσια.

Ο απολογισμός των γονέων έγινε γνωστός μόνον αφότου ο κυβερνήτης της Μπόρνο μετέβη προσωπικά στην πόλη Τσίμποκ, όπου έλαβε χώρα η μαζική απαγωγή. Συνομιλώντας με τον κυβερνήτη, οι γονείς των χαμένων κοριτσιών κατήγγειλαν πως οι τοπικές Αρχές δεν ενδιαφέρονται για τα στοιχεία που τους δίνουν.

Έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των απαχθέντων κοριτσιών, ούτε τα αίτια για το χάσμα μεταξύ των απολογισμών που δίνουν Αρχές και γονείς.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο όλα τα βλέμματα έχουν πέσει στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία ιδρύθηκε στην Μπόρνο και διατηρεί ισχυρή παρουσία στην περιοχή.

Η Μπόρνο και δύο ακόμη επαρχίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Μάιο του 2013, ακριβώς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση των ισλαμιστών ανταρτών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ