Περιορισμούς στην είσοδο ρώσων ανδρών στην Ουκρανία ανακοίνωσε το Κίεβο

Την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων σε ρώσους άνδρες που επιθυμούν να εισέλθουν στην Ουκρανία ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη το Κίεβο, εν μέσω των ταραχών που έχουν αδράξει το ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου ένοπλοι ρωσόφιλοι αυτονομιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους αρκετές πόλεις.

Νωρίτερα, ο ρωσικός αερομεταφορέας Aeroflot ανακοίνωσε πως το Κίεβο απαγόρευσε την είσοδο στην Ουκρανία σε ρώσους άνδρες ηλικίας 16 έως 60 ετών, εκτός κι αν μπορούν να αποδείξουν τους λόγους της επίσκεψής τους.

«Από σήμερα, οι ουκρανικές συνοριακή υπηρεσία αυξάνει σημαντικά τους ελέγχους στα σύνορα με τη Ρωσία, και όχι μόνο σε αεροδρόμια», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Όλεχ Σλομποντιάν.

Τόνισε πως τα νέα μέτρα ισχύουν για ρώσους πολίτες «καθώς υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές προκλήσεις στα σύνορα, ακόμα και για τρομοκρατικές επιθέσεις».

«Προσοχή θα δίνεται πρωτίστως σε άνδρες σε ηλικία δράση, που ταξιδεύουν μόνοι ή με μία ομάδα», συμπλήρωσε ο κ. Σλομποντιάν.

Η εντατικοποίηση των συνοριακών ελέγχων ανακοινώθηκε λίγες ώρες αφότου οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως έχουν συλλάβει 10 φερόμενους ρώσους πράκτορες.

Κατά τις τελευταίες ημέρες ένοπλοι ρωσόφιλοι αυτονομιστές έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλές πόλεις στην ανατολική Ουκρανία.

Οι έως τώρα προσπάθειες του Κιέβου να ανακτήσει τον έλεγχο των πόλεων έχουν αποδειχτεί άκαρπες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ