«Τίποτα» από το αγνοούμενο Boeing στο σημείο έδειξαν οι κινεζικοί δορυφόροι

Κανένα αντικείμενο που να συνδέεται με το αγνοούμενο Boeing 777-200 της Malaysian Airlines δεν εντόπισαν αεροσκάφη της Μαλαισίας και του Βιετνάμ στο σημείο που υπέδειξαν οι φωτογραφίες κινεζικών δορυφόρων, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα. Πήγαμε εκεί, δεν υπάρχει τίποτα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ντατούκ Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Ο εντοπισμός της «πιθανής περιοχής συντριβής» είχε προσωρινά εγείρει ελπίδες για εντοπισμό του αεροπλάνου, το οποίο αγνοείται με 239 επιβαίνοντες από το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος). Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ πετούσε πάνω από τα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας, εκτελώντας το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο.

Το σημείο που υπέδειξαν οι κινεζικοί δορυφόροι ήταν κοντά στην περιοχή από την οποία το αεροσκάφος εξέπεμψε το τελευταίο μήνυμα προς τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ, προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Την Τετάρτη, οι Αρχές της Μαλαισίας αποκάλυψαν τι ειπώθηκε κατά την τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ, όταν ο πύργος ενημέρωσε τους χειριστές πως, καθώς πλησίαζαν τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, περνάνε στον έλεγχο του πύργου στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

«Καλά, μήνυμα ελήφθη» (All right, roger that), ήταν η απάντηση του αεροσκάφους, το οποίο ουδέποτε εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Τα αίτια της εξαφάνισης παραμένουν άγνωστα, με την μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εντοπισμού να καλύπτει πλέον 93.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δώδεκα χώρες με 42 πλοία και 39 αεροσκάφη συμμετέχουν στις έρευνες για το άφαντο Boeing.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ