Αίγυπτος: Άδεια στο στρατάρχη Σίσι να γίνει πρόεδρος έδωσε ο στρατός

Άδεια στον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία έδωσαν πριν από λίγη ώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο MENA, μία ημέρα αφότου η μεταβατική κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών, χωρίς όμως να ορίσει την ημερομηνία.

Η απόφαση του στρατού ουσιαστικά αίρει το τελευταίο εμπόδιο στην πορεία του αλ-Σίσι προς την προεδρία, με το MENA να μεταδίδει πως η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του θα λάβει χώρα «εντός ωρών».

Ο στρατάρχης, ο άνθρωπος που διέταξε την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις αρχές Ιουλίου, δήλωσε πρόσφατα πως είναι διατεθειμένος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, εφόσον ο λαός το επιθυμεί και ο στρατός το επιτρέπει.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ανήμερα της τρίτης επετείου από την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος Χόσνι Μουμπάρακ, χιλιάδες κάτοικοι του Καΐρου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ προκειμένου αποδώσουν τιμές στον αλ-Σίσι, σε μία «τελετή» που οργανώθηκε από τη μεταβατική κυβέρνηση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ