Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανάμεσα στους 14 νεκρούς από επίθεση στην Καμπούλ

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους \ο τοπικός εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τρεις εργαζόμενοι του ΟΗΕ, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Παρασκευής στο Αφγανιστάν, λόγω επίθεσης των Ταλιμπάν σε λιβανέζικο εστιατόριο της πρωτεύουσας Καμπούλ, που ήταν πολύ δημοφιλές στέκι για τους ξένους κατοίκους της αφγανικής πρωτεύουσας.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε έξω από το εστιατόριο. Στη συνέχεια, δύο ένοπλοι σύντροφοί του εισέβαλαν στο χώρο οπλισμένοι με τυφέκια και γάζωσαν «αδιάκριτα» τους θαμώνες και το προσωπικό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αγιούμπ Σαλάνγκι. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερις γυναίκες, πρόσθεσε.

Τη ζωή τους έχασαν και οι τρεις δράστες της επίθεσης, φέρνοντας το σύνολο των νεκρών στους 17. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν άμεσα οι Ταλιμπάν.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τις πρεσβείες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Δανίας. Όλες οι πληροφορίες συγκρίνουν πως τα περισσότερα θύματα της επίθεσης είναι ξένοι υπήκοοι, ωστόσο οι εθνικότητές τους δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί.

Νεκρός είναι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Αφγανιστάν, ο 60χρονος Γουαμπέλ Αμπντάλαχ, ο οποίος ηγείτο της αποστολής του Ταμείου στην Καμπούλ από το 2008.

«Πρόκειται για τραγικά μαντάτα, όλοι στο Ταμείο είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται επίσης τρεις εργαζόμενοι των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα Μπαν Κι-μουν.

Το Φόρεϊν Όφις έχει επιβεβαιώσει πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένας βρετανός πολίτης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ