Με -51 βαθμούς απειλεί το πολικό κύμα που πλήττει τις ΗΠΑ

Τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί εδώ και δύο δεκαετίες αναμένεται να βιώσουν τη Δευτέρα οι Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς το κύμα πολικού ψύχους που πλήττει την περιοχή απειλεί ακόμα και νοτιότερες πολιτείες όπως η Φλόριντα και το Τενεσί.

Οι θερμοκρασίες στις νοτιοδυτικές πολιτείες αναμένεται να φτάσουν έως και τους -51 βαθμούς Κελσίου, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Μετεωρολογική Υπηρεσία, κάνοντας λόγο για «αρκτικό μέτωπο» που συνιστά «απειλή για τη ζωή».

Σύμφωνα με ειδικούς, υπό τέτοιες συνθήκες ψύχους κρυοπαγήματα μπορούν να πλήξουν το ακάλυπτο δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία στην πόλη του Σικάγο και την πολιτεία της Μινεσότα, ώστε να προστατευθούν οι μαθητές από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Εν τω μεταξύ, τεράστια προβλήματα καταγράφηκαν για μία κόμη ημέρα στις αεροπορικές μετακινήσεις. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com, περισσότερες από 2.300 πτήσεις έχουν έως τώρα ακυρωθεί τη Δευτέρα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, ενώ 7.300 πτήσεις καθυστέρησαν και 3.514 ακυρώθηκαν την Κυριακή.

Οι περισσότερες ακυρώσεις έλαβαν χώρα στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χέαρ του Σικάγο, όπου, σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν εκτελέστηκαν περισσότερα από 1.300 δρομολόγια.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ