Στη Μόσχα αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης ενόψει της "Γενεύη 2"

Στη Μόσχα βρίσκεται επίσημη αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης όπου θα έχει συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών για την προετοιμασία της ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη 2.

Η πολιτική σύμβουλος του σύρου προέδρου Μπουτάινα Σααμπάν και ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ θα έχουν διαβουλεύσεις με τους ρώσους υφυπουργούς Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ και Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Σύμφωνα με τη συριακή αντιπολίτευση, η Ρωσία είχε καλέσει και τον επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Αχμαντ Τζάρμπα να μεταβεί στη Μόσχα από 18 έως 21 Νοεμβρίου, ο οποίος αν και δήλωσε "ιδιαίτερα θετικός", ζήτησε νέα ημερομηνία για να μην βρεθεί στη Μόσχα ταυτόχρονα με τους σύρους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Επίσημη πηγή στη Δαμασκό είχε ανακοινώσει νωρίτερα την επίσκεψη στη Μόσχα υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στην οποία μετέχει επίσης ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμαντ Αρνούς.

Στόχος της διάσκεψης Γενεύη 2 είναι να μετάσχουν στις διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Συρίας, προκειμένου να βρεθεί μια πολιτική λύση για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 120.000 ανθρώπων από τον Μάρτιο του 2011.

Ο Πούτιν εξέφρασε
ικανοποίηση για τη σύμφωνη γνώμη του Ασαντ για την ειρηνευτική διάσκεψη.

Πηγή: Πηγή: AMΠΕ