Ταλιμπάν: Θα επιτεθούμε ξανά στη Μαλάλα, μόλις μας δοθεί η ευκαιρία

Την πρόθεσή τους να επιτεθούν εκ νέου στην 16χρονη Μαλάλα Γιουσουφζάι διεμήνυσαν τη Δευτέρα οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρά τους να δολοφονήσουν τη νεαρή ακτιβίστρια που μάχεται για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των γυναικών στα τέλη του 2012.

«Δεν είναι ένα γενναίο κορίτσι και δεν έχει κουράγιο. Θα της επιτεθούμε μόλις μας δοθεί η ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν, που εδώ και έξι χρόνια βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Παράλληλα, μιλώντας στο CNN και το Γαλλικό Πρακτορείο, o κ. Σαχίντ σημείωσε πως η απόπειρα κατά της Μαλάλα δεν έγινε λόγω της δράστης της για το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση, αλλά καθότι χρησιμοποιήθηκε ως δίαυλος προπαγάνδας κατά των Ταλιμπάν.

«Επιτεθήκαμε στη Μαλάλα διότι χρησιμοποιήθηκε [από κάποιους] για λόγια κατά των Ταλιμπάν και το Ισλάμ, όχι επειδή πήγαινε στο σχολείο», σχολίασε ο κ. Σαχίντ.

Οι απειλές των Ταλιμπάν ήλθαν λίγες ώρες αφότου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, η 16χρονη ακτιβίστρια κατηγόρησε την ισλαμική οργάνωση πως «χρησιμοποιεί με λάθος τρόπο το όνομα του Ισλάμ [...] σκοτώνοντας βασανίζοντας και μαστιγώνοντας ανθρώπους».

Η πορεία της Μαλάλα ξεκίνησε το 2009, όταν, σε ηλικία 11 ετών, μέσω του ιστοτόπου του BBC, ξεκίνησε ένα μπλογκ με το ψευδώνυμο Γκιουλ Μακάι.

Εκεί, κατήγγειλε τις ενέργειες των Ταλιμπάν που είχαν τότε υπό τον έλεγχό τους την κοιλάδα του Σαβάτ, της περιοχής όπου κατοικούσε, έχοντας απαγορεύσει στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ