TEPCO: Καμία νέα διαρροή στη Φουκουσίμα μετά τη διαρροή των 300 τόνων

Δύο νέα σημεία όπου τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι υψηλά, αλλά καμία νέα διαρροή τοξικού υγρού, ανακάλυψαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, στον απόηχο της αποκάλυψης ότι περίπου 300 τόνοι ραδιενεργού νερού έχουν ήδη διαρρεύσει, πιθανώς στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι έρευνες εστίασαν στις εκατοντάδες ατσάλινες δεξαμενές που τοποθετήθηκαν στο σταθμό της Φουκουσίμα από τη διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO, μετά την καταστροφή του 2011.

Στις εν λόγω δεξαμενές αποθηκεύονται χιλιάδες τόνοι ραδιενεργού νερού που προέρχονται από τους τρεις λιωμένους αντιδραστήρες, αλλά και υπόγεια ύδατα που ρέουν στα υπόγεια των αντιδραστήρων και των τουρμπίνων.

Η διαρροή των 300 τόνων προήλθε από μία από αυτές τις ατσάλινες δεξαμενές, εγείροντας φόβους ότι η ποσότητα του ραδιενεργού νερού που είχε διαρρεύσει προς τη θάλασσα θα ήταν στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η TEPCO, τα επίπεδα του νερού στις δεξαμενές δεν είχαν αλλάξει, και το έδαφος κάτω από αυτές ήταν στεγνό.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι ρυθμιστικές Αρχές της Ιαπωνίας σημείωσαν πως η διαρροή των 300 τόνων νερού συνιστά ένα «σοβαρό περιστατικό», το οποίοι βαθμολογείται με 3 μονάδες στη διεθνή κλίμακα 7 μονάδων για τη μέτρηση πυρηνικών καταστροφών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ