Η Ουάσινγκτον επικρίνει τη σύλληψη του Μπαντίε αλλά δεν διακόπτει τη βοήθεια στην Αίγυπτο

Ο Λευκός Οίκος επέκρινε την Τρίτη τη σύλληψη του πνευματικού ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντίε, από τις αιγυπτιακές αρχές, υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ενέργεια της (αιγυπτιακής) κυβέρνησης που δεν αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της σε μια συνεκτική πολιτική διαδικασία, είναι μια ενέργεια αντίθετη με την ιδέα ενός δικαστικού συστήματος ανεξάρτητου από την πολιτική", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Έρνεστ διευκρίνισε επίσης ότι τα δημοσιεύματα που άφηναν να εννοηθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διακόψει την οικονομική βοήθεια προς την Αίγυπτο δεν είναι ακριβή. Ωστόσο, η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα εξετάζει ακόμη τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της.

"Η εξέταση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί και (. . .) τα δημοσιεύματα ότι η βοήθεια προς την Αίγυπτο έχει διακοπεί δεν είναι ακριβή", είπε ο εκπρόσωπος.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με την ομάδα των συμβούλων του για θέματα εθνικής ασφάλειας προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο και της συνέχισης ή της διακοπής της αμερικανικής βοήθειας στη χώρα αυτή, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

Σύμφωνα με τον Έρνεστ, η συνάντηση αυτή εντάσσεται στις τακτικές συσκέψεις που έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τους συμβούλους του.
Πηγή: skai.gr