Νιγηρία: Νεκρός ενδέχεται να είναι ο ηγέτης της επίφοβης Μπόκο Χαράμ

Νεκρός ενδέχεται να είναι ο ηγέτης της επίφοβης ισλαμικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακούρ Σεκάου, αφότου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με άνδρες του νιγηριανικού στρατού, όπως ανακοίνωσαν την Δευτέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της αφρικανικής χώρας.

«Οι πληροφορίες που διαθέτουν [οι Ένοπλες Δυνάμεις] αποκαλύπτουν πως ο Αμπουμπακούρ Σεκάου, ο πιο επίφοβος και καταζητούμενος ηγέτης των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ, μπορεί να έχει πεθάνει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του στρατού.

«Πιστεύεται σε μεγάλο βαθμό πως ο Σεκάου ενδέχεται να πέθανε μεταξύ της 25ης Ιουλίου και της 3 Αυγούστου», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «Η Δυτική παιδεία είναι αμαρτωλή», είναι μία από τις πλέον επίφοβες ισλαμικές οργανώσεις στην Αφρική, αντλώντας δύναμη από την δυσαρέσκεια των φτωχών και των μειονοτήτων στη Νιγηρία, πολυπληθέστερη χώρα της Μαύρης Ηπείρου.

Η οργάνωση επιθυμεί την επιβολή της Σαρία στη Νιγηρία, όπου το 50% του πληθυσμού αποτελείται από μουσουλμάνους και το υπόλοιπο 50% από χριστιανούς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου η κυβέρνηση της Νιγηρίας κήρυξε μεγάλο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της αιματηρής δράσης των ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ