Την Τετάρτη συνεδριάζουν για την Αίγυπτο οι ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εκτάκτως την Τετάρτη θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, και να εξετάσουν τυχόν θέσεις που θα μπορούσε να λάβει η ενωμένη Ευρώπη, έπειτα από τις αιματοχυσίες των τελευταίων ημερών, που έχουν αφήσει σχεδόν 1.000 ανθρώπους νεκρούς.

Η απόφαση για την έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ελήφθη με την ευκαιρία της σημερινής συνεδρίασης των πρεσβευτών των χωρών μελών της Ε.Ε. που είναι αρμόδιοι για τα θέματα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, διαμήνυσαν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «επανεξετάσει επειγόντως» τις σχέσεις της με την Αίγυπτο.

Οι Βρυξέλλες μπορούν να παρακρατήσουν περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια και παραχωρήσεις που έχουν δεσμεύσει για την Αίγυπτο από το 2012.

Μεγάλο μέρος της βοήθειας της Ε.Ε. προς την Αίγυπτο έχει ήδη «παγώσει», λόγω των ανεπαρκών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην ταραχώδη χώρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ