Πιθανή επανάληψη των ισραηλινοπαλαιστινιακών διαπραγματεύσεων την Τρίτη

Οι ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες έχουν παγώσει εδώ και περίπου τρία χρόνια, είναι πιθανό να επαναληφθούν την προσεχή Τρίτη στην Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Ισραηλινός υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας Σιλβάν Σαλόμ, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Δυτική Όχθη.

"Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες θ' αρχίσουν την προσεχή εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, ωστόσο αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα κατά 100%", τόνισε ο Σαλόμ σε συνέντευξη Τύπου στην Ιεριχώ με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός βιομηχανικού πάρκου.

"Εάν δεν ανακύψει κάτι την τελευταία στιγμή όπως συνέβη στο παρελθόν, πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να επαναληφθούν οι συνομιλίες την προσεχή εβδομάδα στην Ουάσινγκτον", πρόσθεσε ο υπουργός.

Στη διάρκεια του έκτου κατά σειρά ταξιδιού του στην περιοχή, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα συμφωνία, η οποία ανοίγει το δρόμο για την επανάληψη των ισραηλινοπαλαιστινιακών ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρθηκε τη Δευτέρα σε μια επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών "εντός των προσεχών εβδομάδων" στην Ουάσινγκτον και εξέφρασε "συγκρατημένη αισιοδοξία" για τις πιθανότητες επιτυχίας της νέας αυτής διαδικασίας.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ