Σερβία: Το Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για τον αγωγό South Stream

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στη Σερβία, όπως δήλωσε ο υπουργός Χωροταξίας της χώρας, Μίλαν Μπάσεβιτς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι", αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούνγκ".

Ο κ. Μπάσεβιτς συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της ρωσικής εταιρείας Gazprom στη Μόσχα και συζήτησε μαζί τους την πορεία υλοποίησης του ενεργειακού έργου.

Οι δύο πλευρές (Ρωσία και Σερβία) επιθυμούν την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του έργου και εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Μπάσεβιτς.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που εκτιμάται πως θα ενισχύσει την οικονομία, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, υπογράμμισε.

Η ρωσική πλευρά στηρίζει την πρωτοβουλία του σερβικού υπουργείου Χωροταξίας για την προετοιμασία όλης της διαδικασίας σε σχέση με το νότιο "βραχίονα" του αγωγού φυσικού αερίου που θα εκτείνεται από το Παρατσιν (κεντρική Σερβία) ως το νότιο τμήμα της χώρας, αλλά και το Μαυροβούνιο.
Πηγή: Πηγή ΑΜΠΕ