Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν σε κυβερνητικά κτήρια στη Καμπούλ

Επίθεση εναντίον του προεδρικού Μεγάρου, του υπουργείου Άμυνας αλλά και ενός ξενοδοχείου (όπου στεγάζονται τα γραφεία της CIA) στο κέντρο της Καμπούλ του Αφγανιστάν, εξαπέλυσαν Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, στόχος της επίθεσης – που άρχισε μετά τις 06.30 π.μ. τοπική ώρα (0200 GMT), στην ανατολική πύλη του κτηρίου - ήταν το προεδρικό Μέγαρο, όπου πολλοί δημοσιογράφοι θα συγκεντρώνονταν για μία συνέντευξη Τύπου που θα δινόταν αργότερα από τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι.

Δεν έγινε γνωστό αν κατά τη στιγμή της επίθεσης ο Καρζάι, ήταν μέσα στο κτήριο της προεδρίας.

Σχεδόν 90 λεπτά αργότερα, ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, ανακοίνωσε ότι η επίθεση έληξε και όλοι οι δράστες είναι νεκροί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε ότι δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας. Ωστόσο, αφγανός αξιωματούχος τόνισε ότι εκτός από τους πέντε δράστες, σκοτώθηκαν και δύο φρουροί. 

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια ημέρα μετά τη συνάντηση του Καρζάι στην Καμπούλ με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Τζέιμς Ντόμπινς, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Ουάσινγκτον δεν γνωρίζει ακόμα εάν οι ταλιμπάν είναι έτοιμοι για συνομιλίες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ