Νέα Γουινέα: 18χρονη αποκεφάλισε τον πατέρα της αφότου αυτός τη βίασε

Μία 18χρονη κοπέλα στην Παπούα Νέα Γουινέα αποκεφάλισε τον πατέρα της αφότου αυτός την βίασε, όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Post-Courier, η 18χρονη έκοψε το κεφάλι του πατέρα της με ένα μαχαίρι αφότου αυτός την βίασε επανειλημμένα την προηγούμενη Τρίτη, σε ένα χωριό στα Δυτικά Υψίπεδα της νησιωτικής χώρας.

Το δημοσίευμα επικαλείται ως πηγή έναν ιερέα, ο οποίος δήλωσε πως ο πατέρας, περίπου 40 ετών, βίασε την κόρη του ενόσω η σύζυγος του και τα άλλα δύο παιδιά τους επισκέπτονταν συγγενείς.

Έπειτα από σειρά βιασμών κατά τη διάρκεια της νύχτας, «ο πατέρας ήθελε να βιάσει την κόρη του ξανά το πρωί [...] και τότε το νεαρό κορίτσι άρπαξε το μαχαίρι και του έκοψε το κεφάλι», συμπλήρωσε ο ιερέας.

Μάλιστα, ηγετικά μέλη της τοπικής κοινότητας αρνούνται να παραδώσουν την νεαρή κοπέλα στην Αστυνομία, έχοντας ορκισθεί να την προστατεύσουν.

Βίαια εγκλήματα είναι σχετικά συχνό φαινόμενο στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπως επίσης και φήμες περί μαγείας. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η κυβέρνηση αποφάσισε τον προηγούμενο να επαναφέρει σε ισχύ την θανατική ποινή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ