Παρίσι: Κατηγορίες για φόνο επιδιώκουν οι εισαγγελείς για το θάνατο του ακροαριστερού φοιτητή

Κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα επιδιώξουν να απαγγείλουν οι εισαγγελικές Αρχές του Παρισιού, σε βάρος ενός 20χρονου ακροδεξιού που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το θάνατο του 18χρονου ακροαριστερού φοιτητή Κλεμάν Μερίκ.

Ο ύποπτος, ο οποίος έχει κατονομαστεί έως τώρα μονάχα ως «Εστεμπάν», έχει τεθεί σε κράτηση μαζί με τρία ακόμα άτομα του ακροδεξιού χώρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, οι ύποπτοι συνδέονται με μία ακροδεξιά ομάδα που είναι γνωστή ως «Troisieme Voie» (Τρίτος Δρόμος).

Ο Μερίκ έχασε τη ζωή του στα μέσα της εβδομάδας από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη λόγω ξυλοδαρμού, έπειτα από σύγκρουση με ομάδα σκίνχεντς στην γαλλική πρωτεύουσα.

Στον απόηχο του θανάτου του Μερίκ, η κυβέρνηση του Σοσοαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πως προτίθεται να απαγορεύσει δια νόμου φασιστικές και νεοναζιστικές ομάδες.

Το Σάββατο, το γραφείο του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό ανακοίνωσε πως έχει ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών να δράσει «άμεσα» με σκοπό την διάλυση μίας ακροδεξιάς οργάνωσης με την ονομασία «Εθνικές Επαναστατικές Νεολαίες». Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Associated Press, η οργάνωση αποτελεί τον βραχίονα ασφαλείας του «Τρίτου Δρόμου».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ