Στους 25 νεκρούς ο απολογισμός των πολυήμερων συγκρούσεων στην Τρίπολη

Σε πεδίο συγκρούσεων για έβδομη διαδοχική ημέρα μετατράπηκε το Σάββατο η Τρίπολη του Λιβάνου, καθώς ένοπλοι που υποστηρίζουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην εμφύλια σύρραξη της γειτονικής Συρίας συνεπλάκησαν σε οδομαχίες.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν έως τώρα χάσει τη ζωή τους λόγω των συγκρούσεων που ταλανίζουν την Τρίπολη.

Οι δύο τελευταίοι θάνατοι καταγράφηκαν το Σάββατο, έπειτα από ολονύκτιες συγκρούσεις οι οποίες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού.

Ο πληθυσμός της Τρίπολης αποτελείται επί το πλείστον από Σουνίτες, οι οποίοι είναι άλλωστε ο κορμός» των συριακών αντικαθεστωτικών δυνάμεων.

Παρά ταύτα, η πόλη διαθέτει επίσης ένα τμήμα που κατοικείται από Αλαουίτες, μία σέκτα του Σιιτικού Ισλάμ από την οποία προέρχεται ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ και η πλειονότητα της συριακής ηγεσίας.

Οι συγκρούσεις στην Τρίπολη λαμβάνουν χώρα καθώς κλιμακώνεται η επίθεση των συριακών τακτικών δυνάμεων κατά της πόλης Κουσέιρ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, εγείροντας ανησυχίες την ανησυχία ότι η σύγκρουση μπορεί να εξαπλωθεί πέρα από τα συριακά σύνορα.

Πρέπει να σημειωθεί πως η ένοπλη Σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ έχει συνδράμει στις επιθέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων στην Κουσέιρ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ