Καμπότζη: Νέα κατάρρευση βιομηχανίας με 23 τραυματίες

Τουλάχιστον 23 εργάτες τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα στην Καμπότζη από την κατάρρευση μίας προέκτασης σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, ανακοίνωσε η αστυνομία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων σε ένα δυστύχημα σε άλλο εργοστάσιο του ιδίου τομέα.

«Το σημερινό δυστύχημα σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε ένα κτίριο από σκυρόδεμα και μεταλλικούς αρμούς, όπου οι εργάτες έκαναν το διάλειμμά τους. Η προέκταση ήταν παλιά και κατέρρευσε στη λίμνη ενώ οι εργάτες έπαιρναν το γεύμα τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Χι Ναρίν.

«Δεν υπήρξαν θάνατοι, αλλά 23 εργάτες τραυματίστηκαν» και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται ακόμη στην περιοχή για να εξασφαλίσουν ότι δεν βρίσκεται κανένας άλλος εγκλωβισμένος στα ερείπια του κτιρίου.

Το εργοστάσιο κατασκευάζει ρούχα για τη σουηδική αλυσίδα ενδυμάτων H&M, σύμφωνα με τον Αθ Θουν, πρόεδρο της Καμποτζιανής Ομοσπονδίας Εργασίας.

«Μετά και το τελευταίο αυτό περιστατικό, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ασφάλεια των εργατών στην κλωστοϋφαντουργία», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα είχε καταρρεύσει η στέγη ενός εργοστασίου υποδημάτων στην επαρχία Κάμπονγκ Σπέου, στον νότο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο εργάτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr