Ιράκ: Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 αστυνομικοί απήχθησαν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο νέος πολύνεκρος κύκλος αίματος που έχει αδράξει το Ιράκ, καθώς το Σάββατο τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία σειρά από περιστατικά βίας.

Η αιματοχυσία ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου σε νότιο προάστιο της Βαγδάτης, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στην κατοικία αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σκοτώνοντας τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά, ηλικίας οκτώ και δέκα ετών. Στη συνέχεια, οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ακόμη αστυνομικό ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει σε ένα σημείο ελέγχου.

Η συνέχεια δόθηκε στην πόλη της Λατιφίγια, νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, όταν σταθμευμένο αυτοκίνητο που ήταν παιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Το κύμα βίας συνεχίστηκε στην ταραχώδη Σουνιτική επαρχία Ανμπάρ, όπου ένοπλοι αιχμαλώτισαν και απήγαγαν 10 αστυνομικούς. Επίσης στην Ανμπάρ, τέσσερις φιλοκυβερνητικοί αντάρτες Σαχβά σκοτώθηκαν από ενόπλους. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι επιτιθέμενοι αποφάσισαν να σκοτώσουν τους αντάρτες καθώς του θεώρησαν συνεργάτες της επί το πλείστον Σιιτικής κυβέρνησης.

Οι επιθέσεις του Σαββάτου έρχονται στον απόηχο μίας σειράς πολύνεκρων περιστατικών, τα οποία οδήγησαν στο θάνατο τουλάχιστον 130 ανθρώπους κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς αναζωπυρώνεται η σεκταριστική βία μεταξύ της Σουνιτικής μειονότητας και της Σιιτικής πλειονότητας.

Σύμφωνα με μετρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω της πληθώρας επιθέσεων που τάραξαν το Ιράκ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μηνιαίο απολογισμό εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ