Ομπάμα: «Γελοίοι» οι ισχυρισμοί Βενεζουέλας για σύλληψη κατασκόπου

Ως «γελοίες» απέρριψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, τις καταγγελίες της Βενεζουέλας ότι ένας αμερικανός πολίτης που συνελήφθη τον Απρίλιο στο έδαφος της λατινοαμερικανικής χώρας είναι κατάσκοπος.

Ο εν λόγω αμερικανός πολίτης, ονόματι Τίμοθι Χάλετ Τρέισι, συνελήφθη στον απόηχο των προεδρικών εκλογών της Βενεζουέλας τον προηγούμενο μήνα. Το Καράκας ισχυρίζεται πως 35χρονος Τρέισι χρηματοδότησε φοιτητικές μετεκλογικές διαδηλώσεις, με σκοπό να προκαλέσει «εμφύλιο πόλεμο», και προσθέτοντας πως είναι εκπαιδευμένος κατάσκοπος.

«Αυτός ο πολίτης των ΗΠΑ που φαίνεται να έχει κρατηθεί, θα χειριστούμε [την υπόθεση] όπως [...] κάθε περίσταση όπου ένας αμερικανός πολίτης έχει κάποιο νομικό κώλυμα σε μία ξένη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά της Ουάσιγκτον ο κ. Ομπάμα.

«Η ιδέα ότι αυτό το άτομο είναι κάποιος κατάσκοπος είναι γελοία. Έχουμε δει τέτοιου είδους ρητορική να έρχεται περιστασιακά από την Βενεζουέλα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στον σταθμό Telemundo, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κόστα Ρίκα.

Οι δηλώσεις του κ. Ομπάμα ήλθαν λίγες ώρες αφότου ο νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε, πως συνωμοτεί για να τον δολοφονήσει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ