Τρεις νέες συλλήψεις για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη (upd)

Στη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στις βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν τη Βοστόνη στις 15 Απριλίου προχώρησαν οι αμερικανικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες είναι φοιτητές, γνώριμοι του 19χρονου βομβιστή Τζοκάρ Τσαρνάεφ. Δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται να είναι υπήκοοι Καζακστάν και κρατούνταν ήδη για παραβίαση των όρων για χορήγηση βίζας, ενώ ο τρίτος είναι πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι τρεις ύποπτοι δεν φαίνεται πως είχαν συμμετοχή στην προετοιμασία ή την εκτέλεση της επίθεσης, αλλά βοήθησαν τον Τζοκάρ Τσαρνάεφ να πετάξει ένα σακίδιο μετά την επίθεση.

Οι βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου, που προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 260, ήταν έργο των τσετσένων αδερφών Ταμερλάν και Τζοκάρ Τσαρνάεφ, οι οποίοι θεωρούταν ότι ενήργησαν μόνοι.

Ο 26χρονος Ταμερλάν σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, ενώ ο 19χρονος Τζοκάρ συνελήφθη και κρατείται τραυματισμένος στο νοσοκομείο φυλακής.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ