Ιταλία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Λέτα – μικρό σχήμα

Ορκίσθηκε την Κυριακή, ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα. Πρόκειται για ένα ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα με 20, συνολικά, υπουργούς, και ένα υφυπουργό παρά την προεδρία της Δημοκρατίας.

"Ορκίζομαι ότι θα είναι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους», η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.

«Πολλά μέλη της κυβέρνησης Λέτα μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, με τα πόδια ή με ταξί, χωρίς επισημότητες. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης», υπογραμμίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς, η Έμμα Μπονίνο, υπουργός Εξωτερικών, η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, υπουργός Δικαιοσύνης, ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι, υπουργός Οικονομικών.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι η κυβέρνηση Λέτα πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.

Σημειώνεται ότι στο πρωθυπουργικό μέγαρο, περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από το Κυρηνάλιο, αντηλλάγησαν πυροβολισμοί, με τραυματίες δυο αστυνομικούς και μια κοπέλα και τη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Λέτα συνέρχεται αυτή την ώρα, και στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από τον ιταλό πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr