Αυστηρούς κανόνες κατά της οπλοκατοχής υπερψήφισε το Κονέκτικατ

Την υιοθέτηση ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο της οπλοκατοχής και της οπλοχρησίας υπερψήφισε την Πέμπτη η Βουλή της πολιτείας Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, όπου τον Δεκέμβριο 26 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης ενός ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της πόλης Νιουτάουν.

Το επίμαχο νομοσχέδιο προσθέτει περισσότερα από 100 μοντέλα στον κατάλογο των απαγορευμένων όπλων του Κονέκτικατ, επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς στην αγορά πολυβόλων που δέχονται γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, και προβλέπει τη διενέργεια ελέγχων για όλους τους αγοραστές όπλων.

Υπερψηφίστηκε με καθαρές πλειοψηφίες και συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων από αμφότερες την πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, έπειτα από 13 ώρες διαβουλεύσεων.

Σύμφωνα με ακτιβιστές που μάχονται υπέρ της επιβολής περιορισμών στην οπλοκατοχή και την οπλοχρησία, η πρωτοβουλία του Κονέκτικατ περιλαμβάνει ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νομοσχέδιο θα σταλεί προς επικύρωση στον Δημοκρατικό κυβερνήτη Ντάνελ Μαλόι, ο οποίος αναμένεται να το υπογράψει εντός της ημέρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ