Τη θανατική ποινή για τον μακελάρη της Ορόρα ζητούν οι εισαγγελείς

Τη θανατική ποινή σε βάρος του Τζέιμς Χολμς, του άνδρα ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 12 ανθρώπων και των τραυματισμό ακόμα 58 στο πλαίσιο ένοπλης επίθεσης που πραγματοποίησε στο προάστιο Ορόρα του Ντένβερ το καλοκαίρι του 2012, θα ζητήσουν οι εισαγγελικές Αρχές, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι κατήγοροι που χειρίζονται την υπόθεση Χολμς απέρριψαν πρόταση των δικηγόρων του 25χρονου, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης τους θα δήλωνε ένοχος, με αντάλλαγμα την αποφυγή της θανατικής ποινής και την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη δίχως δυνατότητα αναστολής.

Οι δικηγόροι του Χολμς αναμένεται να ισχυρισθούν ότι ο πελάτης τους δεν είχε σώας τας φρένας όταν πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεσή του, κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας ταινίας της σειράς Μπατμαν.

Στον αντίποδα, ερευνητές που ανέλαβαν την υπόθεση σημειώνουν πως ο Χολμς μεθοδικά αγόρασε μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών προτού δράσει, το βράδυ της 20 Ιουλίου 2012, ενώ παράλληλα είχε παγιδεύσει το διαμέρισμά του με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ