Κύπρος: Έκτακτο υπουργικό και συνεδρίαση στην Κεντρική Τράπεζα

Έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου μετά αντικείμενο τη συμφωνία του Eurogroup πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής Κύπρου, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα συνεδριάσει επίσης, για να δώσει τις απαραίτητες οδηγίες και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που επιβάλλουν οι αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο κ. Αναστασιάδης προτίθεται να καλέσει και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και να απαιτήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να συγκαλέσει το σώμα για να περάσουν τα νομοσχέδια που συμφωνήθηκαν έτσι ώστε να κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος πριν από την Τρίτη.

«Η Κεντρική Τράπεζα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ, Αλίκη Στυλιανού, σχετικά με την απόφαση του Εurogroup.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί, μεγαλοκαταθέτες επικοινώνησαν με μεγάλες τράπεζες και εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Eurogroup, ενώ δυο μεγάλοι εξ αυτών απείλησαν να αποσύρουν όλες τις καταθέσεις τους.

Η απόφαση του Εurogroup έχει προκαλέσει τη σύγκρουση της κυπριακής κυβέρνησης με το ΑΚΕΛ.

Πηγή: Πηγή: Καθημερινή Κύπρου