Παραπομπή του πλοιάρχου Costa Concordia για ανθρωποκτονία ζητούν οι Αρχές

Την παραπομπή του πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, Φραντζέσκο Σκετίνο, σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ζήτησαν την Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, οι ιταλικές εισαγγελικές Αρχές.

Πέραν της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, οι εισαγγελείς επιζητούν την παραπομπή του κ. Σκετίνο για την πρόκληση του ναυαγίου του Costa Concordia και την εγκατάλειψη του σκάφους κατά τη διάρκεια της εκκένωσής του.

Το ναυάγιο του Costa Concordia στα ανοιχτά της Τοσκάνης το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου 2012 προκάλεσε το θάνατο 32 ανθρώπων. Το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν κοντά στο νησάκι του Τζίγκλιο όταν προσέκρουσε σε έναν ύφαλο. Η σύγκρουση προκάλεσε στο σώμα του σκάφους μία τρύπα μήκος 70 μέτρων.

Νερό γρήγορα εισέρευσε στα διαμερίσματα του σκάφους, προκαλώντας την ανατροπή του.

Πέραν του κ. Σκετίνο, οι εισαγγελείς ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη πέντε ακόμα αξιωματικών που είχαν υπηρεσία στη γέφυρα του πλοίο το βράδυ της βύθισής του. Οι κατηγορίες σε βάρος των πέντε αξιωματικών ποικίλουν ωστόσο όλοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκετίνο έχει αποπειραθεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ήρωα, ισχυριζόμενος ότι οι επιδέξιοι χειρισμοί του έπειτα από την πρόσκρουση έφεραν το πλοίο πιο κοντά στο λιμάνι, σώζοντας ζωές.

Παράλληλα, ο κ. Σκετίνο έχει δηλώσει ότι ο ύφαλος που έπληξε το πλοίο δεν ήταν σημειωμένος στους χάρτες που είχε στη διάθεσή του. Στον αντίποδα, ναυτικοί της περιοχής έχουν σχολιάσει ότι ο ύφαλος αποτελεί γνωστό πόλο έλξης για τους τουρίστες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ