Ν. Αφρική: Δεν αφήνεται ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους

Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους που σκότωσε τη σύντροφό του την Πέμπτη πρωί στην κατοικία του στην Πρετόρια δε θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση από την εισαγγελία σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που ερωτήθηκε από νοτιοαφρικανικό τηλεοπτικό δίκτυο,

Μάλιστα, εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε πως «υπήρξαν στο παρελθόν πληροφορίες που γνωστοποιούσαν ενδοοικογενειακές διενέξεις στο σπίτι του κατηγορουμένου».

Σύμφωνα
με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Πιστόριους την ώρα του φόνου φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ το οποίο βρέθηκε στο αίμα του.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Πιστόριους και η κοπέλα του ήταν οι μόνοι άνθρωποι στην κατοικία του αθλητή τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ότι η οικία παραβιάστηκε. Πρόσθεσε ότι οι γείτονες άκουσαν "ουρλιαχτά και φωνές" τη στιγμή των πυροβολισμών.

Το 2009 ο Πιστόριους συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα σε αστυνομικό τμήμα μετά από κατηγορίες για επίθεση που δέχθηκε από μια 19χρονη. Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Ο Πιστόριους αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή στις 9 το πρωί στο δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Την περασμένη εβδομάδα
το θύμα, είχε δηλώσει στους Sunday Times της Νότιας Αφρικής ότι ο φίλος της ήταν «ένας άψογος άνθρωπος που έχει πάντα το καλύτερο για τα συμφέροντά της στην καρδιά του».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ