Φυλοκυβερνητική διαδήλωση στη Σλοβενία

Χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν στη διαδήλωση που διοργανώνεται στην πλατεία Κογκρέσου της Λιουμπλιάνας από το δεξιό κίνημα "Συνέλευση για τη Δημοκρατία" σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρωθυπουργό της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα και ως απάντηση στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες της Σλοβενίας, φωνάζουν συνθήματα υπέρ του πρωθυπουργού, ζητούν ευνομούμενο κράτος και προειδοποιούν κατά της αποσταθεροποίησης της χώρας.
Ορισμένοι από το πλήθος ξεδίπλωσαν μία τεράστια σημαία της Σλοβενίας και άλλοι κρατούν πανό, με το σύνθημα "Γιάνεζ Γιάνσα, Σώσε τη Σλοβενία μας". Στην πλατεία ηχούν σλοβενικά πατριωτικά και παραδοσιακά τραγούδια.

Στη συγκέντρωση μίλησαν, μέχρι στιγμής, εκπρόσωποι της "Συνέλευσης για τη Δημοκρατία" και ο πρωθυπουργός, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, επειδή βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαδήλωση είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού Ούρσκα Μπάτσοβνικ Γιάνσα και στελέχη των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, του Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) και της Νέας Σλοβενίας (Nsi).

"Προσπαθούμε να κάνουμε το καλό και είμαστε αντιμέτωποι με ελάχιστη κατανόηση από εκείνους που δεν θέλουν να παρουσιάσουν την εναλλακτική λύση τους" τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αντρέι Βίζιακ, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα εκτός κρίσης έπρεπε να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Απαντώντας σε σειρά διαδηλώσεων κατά της πολιτικής ελίτ που διοργανώθηκαν σε όλη τη χώρα το Δεκέμβριο και το Ιανουάριο είπε ότι "όσοι διαδηλώνουν πρέπει επίσης να παραδεχθούν ότι έγιναν και σωστές κινήσεις και να μην παραπονιούνται απλώς για τα λάθη".

"Η διαμαρτυρία από μόνη της δεν είναι αρκετή, μία εναλλακτική λύση πρέπει να παρουσιαστεί. Αλλά δεν μπορώ να δω καμία" υπογράμμισε. Το απόγευμα, στην ίδια πλατεία, διοργανώνεται αντικυβερνητική διαδήλωση, η τρίτη "Πανσλοβενική Εξέγερση". Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίων.

ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr