Βενεζουέλα: Αποκάλυψη λεπτομερειών για την υγεία Τσάβες ζητά η αντιπολίτευση

Την αποκάλυψη λεπτομερειών για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, απαιτεί η αντιπολίτευση της λατινοαμερικανικής χώρας, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την υγεία του κ. Τσάβες, τρεις εβδομάδες αφότου ο ηγέτης της Βενεζουέλας επεβλήθη στην τέταρτη αντικαρκινική χειρουργική επέμβαση κατά τους τελευταίους 18 μήνες.

Ο κ. Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει οιαδήποτε δημόσια εμφάνιση από τις 11 Δεκεμβρίου, οπότε υπεβλήθη σε εγχείρηση σε νοσοκομείο της Αβάνας στην Κούβα.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, και εκλεκτός του Τσάβες να τον διαδεχθεί, Νίκολας Μαντούρο, αποκάλυψε πως η υγεία του προέδρου παραμένει «ευαίσθητη», καθώς αντιμετωπίζει μετεγχειρητικά «νέες επιπλοκές» λόγω αναπνευστικής λοίμωξης, καλώντας ωστόσο το λαό της Βενεζουέλας να αγνοήσει τις «φήμες των εχθρών» που θέλουν ετοιμοθάνατο τον Τσάβες.

Εξίσου επιφυλακτικά καθησυχαστικός εμφανίσθηκε και ο υπουργός Επιστήμης της νοτιοαμερικανικής χώρας, Χόρχε Αρεάνθα, ο οποίος είναι παντρεμένος με μία από τις κόρες του κ. Τσάβες, σημειώνοντας πως «η ιατρική ομάδα μας εξηγεί ότι η κατάσταση του προέδρου Τσάβες εξακολουθεί να είναι σταθερή, στα πλαίσια της ευαίσθητής θέσης του».
Πηγή: skai.gr