H ινδή φοιτήτρια δίνει μάχη για τη ζωή της (upd)

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 23χρονη ινδή φοιτήτρια η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι γιατροί που την παρακολουθούν μία ημέρα αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο Mount Elizabeth Hospital στη Σιγκαπούρη.

«Η ασθενής αυτή τη στιγμή παλεύει για τη ζωή της» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος του Mount Elizabeth Hospital όπου διακομίσθηκε αεροπορικώς από την Ινδία η φοιτήτρια.

«Οι έρευνες της ιατρικής ομάδας μας κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο χθες έδειξαν ότι εκτός από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη, έχει επίσης λοίμωξη των πνευμόνων και της κοιλιάς, καθώς και σημαντική βλάβη στον εγκέφαλο» σημείωσε.

«Η ασθενής παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου» δήλωσε στο μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου την Πέμπτη το βράδυ.

«Πριν από την άφιξη της, έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στην κοιλιά, και υπέστη μια καρδιακή ανακοπή στην Ινδία. Μια διεπιστημονική ομάδα ειδικών αναλαμβάνει τη φροντίδα της και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεροποιήσει την κατάστασή της» πρόσθεσε.

Η ασφάλεια στο νοσοκομείο έχει ενισχυθεί, με κάθε επισκέπτη να περνάει από αυστηρό έλεγχο ασφαλείας πριν επιτραπεί η είσοδός του στη ΜΕΘ.

Η φοιτήτρια διακομίσθηκε
στο συγκεκριμένο νοσοκομείο καθώς διαθέτει μονάδα για πολλαπλές μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Στο μεταξύ, μία ακόμα γυναίκα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από δέκα άνδρες στην Ινδία τη νύχτα των Χριστουγέννων.

Πηγή: skai.gr